Jell-O World~ Oh! Jell-O World~ World on a Jellyfish!

Title : Jell-O World~ Oh! Jell-O World~
Medium : red coloured paper, pen and photoshop
Technique : keep on repeating the same old crap!

Tak habis-habis melalak. kecik sampai besar memang anak mak. Tiap bulan kurang lima kali mesti nak buat suara serak, apehal? Aku berhak! Buku pustakaan tak yah kira la berapa je aku penah selak, tak de aku nak bagi biar pun nangis hentak-hentak, mata bengkak. Boring sikit apelagi, lepak-lepak. Borak, sepak, semak, budak, sebak, senak, samak, jimak, benak, salak, lemak, damak, kimak, pukimak, tamak, landak, keladak, tembak, lawak, mendak, mendadak, tolak, balak, batak, kotak, teratak, gagak, kakak, perak, katak, anak, tak nak, beranak, tidak, mintak, nak ke tak, menanak, karak, pajak, pacak, belacak, segak, jentolak, rancak, riak, rentak, sentak, serentak, kerak, bentak, botak, arak, marak, berarak, bongkak, sorak, jarak, berak. Mencanak? Alamak! Aku lupa sebut BADAK!

Perfume campur 3 kasi bau berry, nak kasi wangi. Hari ini hari berjumpa my dear lady. Bawak kereta buatan italy, sampai destinasi sempat buat 2-3 lagak ngeri, end up tenang sambil parking sisi. "oh! Wanginye bau you, lovely~". Heh! Memang dah ku jangka akan begini, mission accomplished with harmony. Jom kita pegi mid valley. Jalan-jalan sambil beli-beli? Sebab sayang you so, I have to agree…tengah jalan tiba-tiba aku rasa geli, dari jauh nampak macam jeli. What? Do you think it’s funny? You fucky, sucky, mummy, busty, yummy, many, funky, bunny, rainy, ugly, jelly, jerry, merry, dolly, molly, jolly, smelly, money, honey, belly, mahogany, raspberry, strawberry, blue berry, hubby, chubby, sandy, marry, cheery, happy, unsightly, slightly, sunny, handy, brandy, Opps! Oh! Shit! Patut nye semua finish dengan ‘ish’! damn rubbish! Macamne nak rhyme dengan JELLYFISH!

Jell-O World~ Oh! Jell-O World~
World in a joyful ride~
World on a Jellyfish!

Jell-O World~ Oh! Jell-O World~
Make a hippo wanna fly~
World on a Jellyfish!

Jell-O World~ Oh! Jell-O World~
Careful it’s so fragile ~
World above a Jellyfish!

2 comments:

  1. cloacal said...:

    en.otak! hang punya otak mmg kaw la. cantik punya hang relate gamba dgn puisi jamban hang.