Resolusi Babak Satu



Title : Resolusi Babak Satu
Medium : PTPTN envelope, red pen, black pen, new yellow magic colour, scanner, and
photoshop
Technique : Draw in a piece of envelope, scan, Edit in Photoshop, and..Tadaaaa!


Selamat menjejak masuk 2008, secara metamatiknya, semua orang makin meningkat usia. Dunia oh! Dunia…engkau pun semaikin tua.


Aku tak pernah punya resolusi diri, dari lahir hingga dah abadi sebangai lelaki sejati. malam ni tak ubah macam fantasi, aku cuba bikin resolusi! Aku tercari luar diri, celah pipi dan gigi, cari-dan-cari-lagi-serata-hati, tiba-tiba hati berkata begini. “ cuba kau cari kat luar plak, mana tau kot ada teselit celah laci” ape benda? Memang aku pun tak percaya. Aku buka laci tak ubah seperti jemari lelaki membuka coli, licik, smooth and steady..gently.


Pap! jatuh surat pedepap! Depan mata. Surat lama, alamat lama, zaman 2007 yang punya. Tak berlengah masih punya masa, sementara melangkah ke dunia sana, aku cuba buka cerita lama. Amaran ke-lima sila bayar semuanya. Termasuk caj lawyer dan surat segala. Jangan tunggu sampai terima surat seterusnya. Itu saja kata dia...
Dalam kepala cuma ingat gambar si dia.sahaja. selak dompet pun selalu nampak dia, semua orang pun jumpa dia akan rasa gembira!
tapi hari ini lain sketsa...dia nampak marah, ops! proper word "murka". sebab dia keler merah, bila kira cuma ada tiga..Ringgit Malaysia Tiga Puluh Sahaja.


URUSAN SERI PADUKA BAGINDA ….ampunkan patik maaf dipinta. Bukan hamba sengaja hamba cume terlupa…..sila janganlah tuanku murka, nanti hamba persembahkan satu cereka….Sepuluh Tahun Sebelum MERDEKA.


Senang Diri!........Jaga Sedia! ..........Aku Tabik Fahmi Reza!

2 comments:

  1. along said...:

    hahahaha....kawanku seorg peng-karya...mhuahaha

  1. shikin said...:

    insaf sekejap bila dh baca..tapi sekejap je la..pasni kena sahut seruan die jgn hangat2 tahi ayam je..haha..