Resolusi Babak Akhir

Title : Resolusi Babak Akhir
Medium : Envelope, magic colour, pen, scanner, and photoshop
Technique : Draw in a piece of envelope, scan, Edit in Photoshop, and..Tadaaaa!

Dari flat pelajar aku berhijrah ke apartment kelas kerjaya. Kini aku dah kerja, seminggu 5 hari aje. Dapat kemudahan, pen, kertas, kerusi, computer atas meja. Agak-agak bahagia? Sometimes ada le..

Sejak semakin mewah, aku semakin alpa. Tuntutan hutang dan rentetan rayuan sudah tidak kuterima. Tenteram, aman dan sentosa. Heh! Semua beralamat lama. Tapi semalam tidak seperti sedia kala. Mimpiku membuat lenaku terasa hina..fikiran kosong, yang ada cuma tanda Tanya (????)
Sampul surat kuterima. Cukup menyatakan segalanya…alamat seperti tertera cukup buat aku terus gila, seksa, merana dan tercerna…

Maksud contengan

Kepada, Encik pemiutang

Pertama, disini bahawa aku ini bukanlah seorang angkasawan. Hanyalah anak kecil yang baru nak main bangsawan. Halwa mataku hanyalah cereka "PINGU", senang terima kata-kata si bisu. Peliharaanku hanyalah seekor haiwan fantasi bernama "PU-PU". Najisnya tisu, nafasnya berbau. Aku Cuma mahu satu..Ya! hanya satu..sebab aku tak tamak macam kamu.

Aku mahu dengar lagu silam. Kalau boleh semua dari piring hitam..bila dengar aku nak duduk diam-diam. Mata aku pejam…dua-dua tangan aku genggam, sampai bara api boleh padam. Masa yang perfect untuk lafazkan azam…

Aku akan terus begini, terus-terusan melimpah seni..
Aku akan berhenti disini, berhenti dari dicari..
Ini hanya satu resolusi, ikrar janji pada diri sendiri.
jadi tak jadi tak tahu lagi....

2 comments:

  1. along said...:

    style dowh...x sangka sahabatku ini pandai berfalsafah...

  1. Shikin said...:

    dh berfalsafah n berkarya jgn plak lupa nk bayar..