kepala+botol = cinta?



Title : critic of love
Medium : note pad paper, blue ball pen, scanner and photoshop
Technique : sketch on a piece of rough paper + scan and edit with photoshop la brader..


Kupasan karya pada kali ini menjurus kearah sesuatu bernama CINTA~


Spectator : WaaaaaH! So sweet meh…


Kritikan untuk cinta = ‘critic of love’ la..sabar la dulu, bg aku abis cakap.


Spectator : Haiyaa! Better I go home aaa..tgk DI VEY DI nine.
Aku: macam mane?
Spectator : bolo la lu..itu DI VEY DI nine, SEM~BI~LAN.
Aku : owh! DVD 9 ka….what eva aunty!


Krik! Krik!….(bunyi cengkerik)


Ok, kita lupakan tentang aunty yg selfish td. Maka terciptalah lukisan ini sekitar 3 atau 4 tahun lepas pada zaman kejatuhan aku..jatuh kerna cinta bermusin yg aku hadapi


Spectator : cinta musin tu mcmne bang? (sambil angkat tangan dan muka bersungguh)


Ish! Aku sepak jugak kang, sibuk je! Mcmni la…long story short, aku knal bdk pmpuan ni dan start becinta pada 14th February iaitu pd valentine’s day dan cinta berakhir pada 1st April iaitu pd april fool, April Bodoh!


Spectator : wah! So sad meh…
Aku : eh? Aunty you tak jadi balik ka?
Spectator : aiyaaa! Wa lupa meh….(kelam kabut lari)


Gambaran yang anda lihat adalah menunjukkan perasaan aku pada masa tu yang melonjak2 ingin keluar dari kongkongan yg aku anggap sungguh dasyat dan amat menyiksakan. Walaupun aku tahu, jika aku lari keluar pun diri aku tetap menderita. derita kerna sisa-sisa cinta pura-pura yg masih melekat masam di segenap tubuhku. Cuma aku dah tak sanggup lg hidup dlm kongkongan cinta yg penuh kepura-puraan bagaikan kura-kura bersahabat dgn anak badak air, walau hidup dua alam tp tetap tak sama spesis…biarlah aku keluar walaupun tersiksa dari terus-terusan hati dan diri ini diseksa oleh derita…

Spectator : eh? How come suddenly so serius?
Aku : argh! tak nak layan korang la..aku balik dulu la mcmni, bye folks!


Smelly footnote: aku sketch ni masa dalam kelas ekonomi..aku pun belajar untuk lebih ekonomi dengan pinjam pen member sebelah aku utk wat sketch ni.hehe!

3 comments:

  1. dolphine said...:

    wow... we're talking bout CINTA... in english is LOVE.. For me LOVE shud be fun,fun and more fun. Too bad cos it does hurt sometimes or occasionally.. But in ur sketches i didnt see BOTOL la bro!!! hehe.. Nway keep up the work.. Damn F***ing cool

  1. cip! said...:

    wtf is this?
    i want more la idiyot!

  1. Shikin said...:

    rilex la,jgn sedih utk cinta yg dulu..cinta skang kn ada..=)
    apa yg susah sgt word verification ni?menyushkan la..