bermimpi tercecair

Title : Mim"pee"
Medium : rough paper + Pen + photoshop
Technique : lukis atas kertas, scan beberapa ketika, colour dlm photoshop dan save.

Mimpi lari kena kejar benda golek-golek..aku aci potong tangan la, mesti semua orang pernah alami. Makin kita lari makin dekat gulingan tu datang, makin lame makin besar..masa intro mula-mula rasa takut la, tapi bila dah nak ujung-ujung rasa meluat plak..penat beb! Kadang-kadang terus sambung kene kejar hantu…ending dia, tengah kita lari laju-laju pastu sedar-sedar boleh terbang plak, give me a break mr. dream..damn!

Semalam dia datang lagi…memang seperti yang dijangka, gadis-gadis peha gebu dan berbadan mungil and curve to die for berebut melayan aku..habis semua aku nak sebat! Tak bagi can langsung….bukan selalu dapat offer macam ni, tak aku peduli lagi kedinginan mandi di pagi hari, bukan lagi masalah besar untuk menghantar toto kedobi..malah boleh aku selit seluar tido aku sekali…layanan mereka bukan calang-calang, penuh kelembutan penuh kemesraan..saat ditunggu telah tiba, selakan demi selakan meruntun dan terpampanglah kedamaian bukit bukau dan kekolam yang mengasyikkan..kesemua mereka lesu, aku terus hanyut..
Wakey! Wakey! Hands off your snakey!...pagi tu sejurus terjaga, aku tenung hasil karya menggunakan teknik tompok kat toto aku..bentuk macam peta amerika. Hmm…Patut la colour putih ngan pink je mimpi aku semalam..hehe! God! Thank for the liquid dream..i owe you one!

Sesekali mimpi berkecamuk..macam-macam perkara berlaku serentak..dari satu sedutan ke satu lagi sedutan. Kita hanya sekadar mata..tak pernah dapat lihat fizikal sendiri, tapi kita tahu apa keadaan kita..gemuk, kurus,sakit,terbaring,melompat. memang ajaib, menyeronakkan..mimpi memang mainan tido. Heh! Lagipun korang nak main ape je time tido? Dildo? (rhyme siot!)

So, dapat dilihat kat lukisan diatas..gambaran aku selaku watak manusia "tempura" tu mewakili gaya tido aku yang suka bergulung dalam toto..dan beberapa keratan mimpi yang aku mampu ingat..orang pernah cakap mimpi tak penah ada warna..hitam putih je. Betul ke?

Betul kot..sebab kalau letak warna dia dah tak jadi mimpi lagi, tapi reality yang boleh kita amati dan teliti, macam yang aku cuba tunjuk sekarang ni..itulah kuasa seni.

3 comments:

  1. johnhafiz said...:

    ah, semartnya!
    serius shit.

    bila nak letak jawatan sebagi vokalis? paktua dah ada band projek di s'pore.

  1. Shikin said...:

    hmmm...mimpi yg sgt bagus..btol ke mimpi 2 black n white? pandai je..tapi cerita mimpi yg sgt menarik..

  1. Shikin said...:

    keep it up!!