Anak dan Ibu yang kuning



Title : Anak dan Ibu yang kuning

Medium : berus-berus pelbagai dari photoshop

Technique : pilih berus, klik kanan tetikus, gerakkan pergelanagn tangan dan KApoW!




Lihat rajah, dan

tenung lama-lama…



Hey! Kamu!

jangan nak fikir bukan-bukan!


Hah! Yang tu!

keluarkan tangan dari seluar kamu, ini arahan!



Neutralkan diri anda dari segi pemikiran.

Fikir dalam-dalam, sedalam seluar dalam, didalam lautan yang dalam.


Sekarang,

sebagai seorang yang berfikiran neutral dan rasional.

Terangkan apa yang kamu faham.

Dalam sesuka hati patah perkataan.







P/S :: Ini puisi separa arahan. Jangan abaikan suruhan beliau..PLEASE!



17 comments:

  1. Anonymous said...:

    bintat pada dagu ibu yang disangka sumber susu oleh si anak...

    kau suka tetek?

  1. MusangKampung said...:

    atas rumput ada kaki, kaki cantik x pernah ku lihat, kaki atas rumput, rumput yang hijau...yeh...atas perut ada tetek, tetek cantik tak pernah ku lihat...

    sesungguhnya nutrisi yang terbaik untuk seorang anak kecil, adalah redha dan doa ibunya.

    amin

  1. hi saya amat meminati lukisan awak-lah..

    peminat rahsia.

  1. Iqbal said...:

    anak kelaparan.

  1. Matematis Muda said...:

    ibu dan anak
    kasih ibu terhadap si anak
    otak manusia yg kuning








    ok serender
    taleh pikir da

  1. syahirah ismail said...:

    susu ibu merupakan sumber makanan terbaik buat bayi-kkm.

    seharusnya gambar tersebut dijadikan material untuk promosikan susu ibu di hospital2 seluruh negara.ngee.

  1. Ahli Jiwa said...:

    ibu itu sayang sama anaknya

  1. .khairi. said...:

    sila tukarkan watak anak kecil itu dengan lelaki gersang..
    uwh,heaven~
    haha

  1. samasam said...:

    ibu yang lahir tidak cukup umur.

    tapi anak dia sihat.

  1. naji said...:

    apa yg sy phm sekali pndang,si anak mcm nk susu si ibu

  1. Fareenz said...:

    ibu yang muncungkan mulut nak cium anak die yg comel tu..

    baby kan selalu mcm tu..hulur ape je sume nak sumbat dlm mulut..

    cute kan?

  1. :: ShikiN :: said...:

    sedarlah bahawa hanya anak sahaja yg boleh hisap susu ibu..haha!

    2lah die kasih antara ibu kepada anaknya..dan bukan kepada org lain.. ;p

  1. Anonymous said...:

    hi, I've been ur silent reader 4 a while. da lama x de entri baru. keep it up,sy tggu keje baru jari-jemari kamu. overall, pure artwork, nice!

  1. maaf, laptop dijangkiti virus dan saya kesibukan. ini jawab balas untuk komentar kalian:

    komen pelukis ialah, anak yang gatal, sampaikan muka ibunya dianggap seperti tetek. titik

    anonymous: kau pun suka jugakkan? hehe! penerangan kamu tepat cuma tak mention anak yang gatal.

    musangkampung: lagu tu serius buat aku teringat. hehe! nnt time lepak kita sing-along la. penerangan kamu bagus.

    koperasi: hi, ok nnt saya sampaikan pada lukisan2 saya yang mereka ada peminat rahsia ok? thank!

    iqbal: boleh pakai jugak. good

    metematismuda: takyah pikir dah, baca je pendapat org lain, semua betul.

    syahirah ismail: kamu keje kat hospital ke? nnt tolong proposedkan bleh? haha

    ahlijiwa: bukan, anak itu gatal.

    khairi: anda paling direct! haha! tukar dgn muka kamu pun boleh..nice

    samasam: sila terangkan? saya pulak makin tak paham. heh

    naji: at least kamu paham sesuatu, tak mcm si budak metematik tu.huhu

    fareenz: tahniah, kamu punya mata yang jelas. mmg itu yang saya lukis. sape yang cute?

    shikin: ok, sedar dah..tapi kalau tak kuar susu still bleh isap kan? eheh!
    explaination yang bagus juga.

    anonymous: thank alot. dah letak entri baru. tapi kamu tak komen rajah pun..dem! hahah! selamat berkenalan.

  1. Anonymous said...:

    anoy: kau suka tetek?

    otak: ya saya.

    anoy: gatal

    see...jika kau jawab.pasti betul..ahh..sudahlah...paklah lagi gatal..gatal naikkan harga..

  1. puYenGtujunaM said...:

    bayi lelaki ngan bayi pompuan sape paling lama nyusu badan......?cari aku!!!!!!!

  1. :: ShikiN :: said...:

    xleh jugak la...not allowed...sorry to say...haha!