Bebiri pergi ke syurga, kambing pula ke neraka


Title : Bebiri pergi ke syurga, kambing pula ke neraka

Medium : paper, marker and photoshop

Technique : Banyak sangat.



Cake itu sebuah kugiran,

“Bebiri pergi ke syurga, Kambing pula ke neraka” ini mereka kata.

Masinlah hendaknya dan benar belaka,

Jika tidak, saya bebiri pertama yang berjumpa mereka di neraka.

Bebiri selepas di trimed, itulah saya.

Berbulu hitam,

Genetic perkasa.




Tahun depan umurku 27, akan saya nyanyi setiap hari,

communication – the cardigan” Itupun jika hidup lagi.




“Tetra Suci Lestari”

Pula, nama pekerja kilang dalam lif tadi. Name-Tag dia besar.




Kata otak saya ketika berfoto,

“Senyuman yang cantik, ialah bila kau dapat lihat pipi sendiri” Senyum yang pahit pula, bila lepas minum kopi.




Cuba Tikam “1774”

Ini nombor pesanan mcdonald saya sebentar tadi.








P/S :: Perenggan pertama sahaja ada kena mengena dengan rajah, selebihnya sekadar meludah kahak pekat perasa coklat.



9 comments:

  1. haq said...:

    bebiri yg comel.tahniah

  1. MusangKampung said...:

    siapa bebiri dan siapa kambing & camna rupa syurga bebiri & neraka kambing. (neraka kambing adalah syurga kita aku rasa - sbb buleyh mkn kambing bako meleleh juice). kesian bebiri

  1. m4ui said...:

    hey!
    mane topi pakcik pejalan joni?

  1. Iqbal said...:

    bebiri yg ganas kena masuk neraka juga.

  1. :: ShikiN :: said...:

    sgt cute la berbiri 2 tapi kt dalam lukisan 2 mcm scary je?mulut berbiri 2 mcm jaws pun ada...=)

    betul ke kamu ni perkasa? tgok bdn mcm x je?hmmmmm...nsb baik cute...tapi klu cute mane boleh perkasa...haha!next year kamu sudah tua...;P

  1. fuh! sebenarnya ini kali kedua saya kena komen, hasil kesilapan alam maya, kita mulakan semula.

    heartbeat: cleo most elegebble bechelor no. 34. haha!

    haq: berinternet semasa di atas laut? tahniah!

    musangkampung: byk sgt soklan. nnt kita sembang kat kedai kopi nooo..

    m4ui: hanya sesuai ketika berambut ala2 slash shj. maafkan beta.

    john hafiz: kau tak komen. Tahi!

    iqbal: saya bebiri nakal sahaja...sgt nakal. haha!

    shikin: maka, kata org tua inggeris yang bijak "jangan hakim buku dari kulitnya"..kalau nampak suci tak semestinya murni.

    pernah dgr suria perkasa hitam? itu bukan saya..saya perkasa di...ehem2...sori tekak sakit la. hehe!

  1. .khairi. said...:

    tak..
    bebiri putih gebu je yang akan masuk syurga..
    ya,putih dan gebu..
    haha