Campoq Tangan



Title : Campoq Tangan (design kasar untuk baju “T” BloodOnWeddingDress)
Medium : paper, pen, and photoshop
Technique : Servis 'S' keluarga sidek


“Perjuangan itu, ialah huruf "P" yang besar, dan diperbuat dari tangan-tangan yang berpegangan. "P" itu, PUNK!”
- otakkapasitirendah, 10.30pm, 24 April 2008





“senarai”


Pernah dengar? kata akar yang biasa bukan? Bahasa malaysia boleh jadi luar biasa dan ini buktinya.


Pernah dengar “penyenaraian”?


Luar biasa bukan?

Macam nama orang beragama hindu pun ada (sebut berulang-ulang kali). Aku yakin pemberita semalam sedang sapu minyak gamat pada lidah tergeliat beliau, sambil doakan kemalangan ngeri pada si penulis berita.

Orang tanah Malaya-sia2, memang fani. Hehe!




Pernah anda tererangkap dalam keadaan begini? Terjumpa kawan lama, dan dia memuji anda tapi anda tidak mampu puji kembali?

Situasi ini terjadi semasa saya ke bank (mengeluarkan duit yang terlalu banyak). Setelah bersalaman, teman lama ini memuji saya kacak, nampak bergaya dan berjaya. ”thank…errr” jawab saya lambat, kerana dia kelihatan bertentangan dan macam haiwan. Setelah puas mencari sesuatu untuk dipuji akhirnya, “nice goatee, well trimed” kata saya memuji balas.

Kemudian kami berjabat, dan saya terus berlalu meninggalkan dia yang dulunya, bekas ketua pasukan pandu puteri dan pasukan sorak sekolah.

Dulu, dia juga cantik.






P/S :: Ingat lagi pada Man Dagu Manggo (MDM)?, Dia kata “ Buat design baju untuk band aku, design yang ngeri + keji + busuk + huduh + nanah + keperitan + seksa dan derita sikit biar orang muntah vacuum tengok” saya jawab “Aku lukis muka ko je la kalau macam tu” sambil bakar dagu dia, buat minyak pengasih.

21 comments:

  1. John Melawi. said...:

    aku suka yang cantik-cantik saja jugak.


    tapi bukan lah jugak yang pakai kulit zebra itu.

    kalo terer, tolong aku bagi cadangan design baju yang paling tercantik yang ko leh hasilkan.
    hehe.

  1. CoffeeHolic said...:
    This comment has been removed by the author.
  1. axe said...:

    aku suka ja design hg yg ni. cantek. kawan aku 2 org pon kata cantek. 3 cantek=canteks. plural

  1. cip! said...:

    kopi yg pekat dan manis..
    komen yg bukan utk penulis..

  1. CoffeeHolic said...:

    :-)
    kopi tak pekat kalau manis

    hehe

  1. :: ShikiN :: said...:

    errr....ensem ke?;P

    mesti kembang kena puji...

    nak 1 baju design ni yg free?nnti sya ganti dengan barang yg lain...mcm sistem barter,bolehkan? haha...

    neway,teruk sgt ke man dagu 2 smpi kena kutuk mcm 2 skali? sian die,mentang2 ada org puji die ensem...hehe...

    p/s: design yg sgt cantik n kreatif

  1. cip! said...:

    blom kena belom tau..
    tros high and dry kot nnt..
    hehehe

  1. john melawi: cadangan saya ialah kamu design dengan tangan kamu sendiri, bakal terhasil design yg cantik mengikut kehendak anda. saya tak mungkin mampu menjangkau kecantikan yang kamu mahukan.

    comment deleted: bukan aku yang delete, ni sapa yang punya keja? baik ngaku!

    axe: dem! axe, aku mahu hasilkan design jijik dan buruk. kenapa hang ckp cantik! argh! tak meet requirement la ni.

    cofeeholic: cantek seperti tuannya. thank!

    cip!: jgn cuba mengurat! cofee ialah minuman kegemaran daku! aku juga benci tanda seru dihujung namamu!

    cofeeholic: kamu patut lebih beri perhatian pada aku, bukan si keldai pakistan dgn tanda seru itu. hati2 ya selepas ini...

    shikin: sistem barter adalah terbaik...pasti akan di uruskan nnt. itupun jika encik man dagu manggo masih mahu pakai design yg cantik ini.
    dia hanya mahu yang bururk spt dia.

    cip!: comment terakhir kamu berbaur lucah, sila delete. hehe!

  1. CoffeeHolic said...:

    keldai pakistan?
    ish2 kecian cip!
    hehe
    baiklah.
    eh mana boleh,
    sama2la...



    coffee?
    ekspresso mau?
    slurrrrpppp....

  1. cofeeholic ; kamu cofee atau holick? mana satu ni?
    saya suka espresso juga, tapi saya lebih gemar "Shikin Mcdeluxe" hehe!

    Yum! Yum!

  1. John Melawi. said...:

    ya,,

    aku sebenarnya kebuntuan otak untuk memikirkan sesuatu yang cantik lagi (selepas berfikir terus untuk perkara2 cantik)

    skrip juga perlu yang cantik2 bukan?



    notakaki: in the night shell nya aku kebuntuannnN!!


    sekejap,

    cofeeholic ada peminat??

    bertambah baik nampaknya. ;)

  1. CoffeeHolic said...:

    john melawi: peminat?
    tak adalah john...

    mereka bercanda

    siapalah sudi untuk memikat hati saya ni...

    haha!
    ayuh bangkit!

  1. cip! said...:

    otak,
    tiada lucah dlm perbincangan kopi..
    kau jgn macam²..
    bersiap sedia utk berkopi pd rabu malam..
    over..

  1. axe said...:

    apa salahnya cantek din? skali skala. jgn slalu. muak. attention deficit disorder apply

  1. CoffeeHolic said...:

    er...er...


    i...i...
    ikot?

  1. cip! said...:

    jgn er lg..
    ayoh!!

    (kepada tuan penulis,maafkan aku kerna mengeksploit ruang komen kamu)

    p/s:ayat dlm kurungan hanya sbg syarat utk bersikap sopan..

  1. CoffeeHolic said...:

    saba2
    jgn gadoh2
    ish2

  1. john melawi: kau pula salah guna ruang komen menjadi ruang luahan perasaan..nanti aku ubah nama blog ni jadi "sila ignore penulis".
    aku tahu kamu pasti kecewa.

    sila masukkan watak aku dlm skrip kamu yang bakal cantik itu ya? (ini arahan)

    cofeehilic: kalau kamu mahu jumpa si cip! ni dan mahu lihat betapa keldainya beliau, mari join!

    eh? cip!, rabu mlm nak kopi di mana and pukul brapa?

    axe: aku tahu kau juga bosan tengok aku selalu kacak bukan? jgn risau, kamu tak kesorangan.

    cip!: soklan unuk hang dah aku taip masa reply komen cofee..sila rujuk

  1. Coffee Holic said...:

    lihat kamu terlalu kabut menekan papan keyboard sehingga tersilap mengeja nama ku!


    weee