Cakap sama tangan




Title : cakap sama tangan
Medium : red paper, pen, marker and photoshop
Technique : National, Panasonic





Jika kamu bikin kata-kata/

Yang aku tahu/

Setiap satu itu dusta/


Sila..


Cakap sama ini tangan/

Dan yang pasti/

Tangan tak akan heran/


Wahai kamu,


Bermulut bacin bernafasnya hancing/

Ku angkat si telunjuk, hantu dan manis/

Sila baca antara garis/

Sampaikan pada waris/







P/S: Sekarang Tanah Malaya sangat kesibukan dalam mencari siapakah "Papa Ba Alip Ba ya~". Hmmmm…bla~bla~bla~ wut eva~



6 comments:

  1. :: ShikiN :: said...:

    b nk tnya,"Papa Ba Alip Ba ya" 2 sape? maaf xtau...;-)

    from my opinion, mmg betol pun si tangan xpnah kesah walau ape pun kite cakap or luahkan pada die...sumtimes ckp dgn tngan mmg bagus pun...haha...bcoz the hand never cares...

    p/s: tangan yang kecik 2 (wuteva), sgt2 cute...hehe...

  1. :: ShikiN :: said...:

    "....Bermulut bacin bernafasnya hancing,
    Ku angkat si telunjuk, hantu dan manis, Sila baca antara garis, Sampaikan pada waris...."

    bleh explain sket x?org phm tapi xtau kepahaman 2 sama atau x...budak baru blaja...phm2 je la ye...huhu...

  1. Technique tu yang mahal tu...

  1. John Melawi. said...:

    semua mau cari baba blackbabi and pink juga?

    cakap sama tangan jugalah.

  1. shikin: "papa Ba Alip Ba Ya" masih belum dikenal pasti. dia menggunakan disguise berupa angsa sekarang. tgn kecil yang cute itu milik penulis/pelukis yang cute juga.

    "....Bermulut bacin bernafasnya hancing,
    Ku angkat si telunjuk, hantu dan manis, Sila baca antara garis, Sampaikan pada waris...."

    (kepada makhluk yang cakap tak serupa bikin ini, saya tujukan jari hantu ini sebagai tanda benci)

    tak salah menjadi budak baru belajar jika mahu belajar, jgn jadi budak baru belajar yang tak mahu belajar dan kurang ajar.

    neem: technique itu adalah versi old skool dan sudah pupus.

    john melawi: pink? haha! walau colour dia agak feminine, tapi dia tetap tak manis dipandang.

  1. :: ShikiN :: said...:

    serius nya komen...xbest lgsung...xde mood nk komen lagi...penat...=p but,neway thanx susah payah komen gak..