Kukuq Kepala




Title : Kukur kepala
Medium : Paper + Pen + photoshop
Technique : lukis atas kertas, scan beberapa ketika, colour dlm photoshop dan save as.


Siapa yang tak pernah melihat alat tradisional yang ala-ala kuda berkepala duri seperti dirajah, saya umumkan anda sebagai hingusan atau terlalu kebandaran. Yang pernah nampak tapi buat-buat tak tahu, “babboon-lupa-diri-dan-perasan-muda” saya gelarkan pada kalian semua. Itu ialah kukur kelapa, dulu mak bapak kamu semua kalau parut kelapa, nak buat santan, akan bertenggek atas kuda punk ini la. Kalau terasa nak tengok kat muzium, masuk ikut pintu depan, pergi terus, pergi kiri, lepas tu straight lagi, and then pergi mati. Apahal, kukur kelapa pun tak tahu, tak kampung langsung!

* *

Sesi soal siasat bersama Profesor serba-serbi:

+ Kalau pergi mamak dan oder Roti Pak Lah, dapat roti apa?
= Roti kosong.

+ Kenapa roti kosong?
= Sebab Pak lah tekde telor, nak jadi roti telur.

+ Kalau air Pak Lah pula, air apa?
= Air cuci tangan. Sebab lepas ni, dia makan nak kena suap sendiri.







P/S:: Saya mahu tidur, esok nak bangun awal breakfast roti pak lah, kat kedai Romlah.

6 comments:

  1. axe said...:

    aduih. depressing dan kenapa perlu bogel?

  1. dominique said...:

    awwwwwuccchhhh!!
    sgt deep ini!

  1. axe: telanjang bermaksud telus, tiada sembunyi. dalam kata lain, aku malas lukis pakaian. haha!

    dominique: awwwwwwuchhh!! sgt sakit

    Ahmad azrin: sidas

  1. aie akaike said...:

    at least, pakaikannya seluar dalam kaler pink!