Gajah Lelaki

`
.




Title : Elephant:Man
Medium : photoshop and brush
Technique : rebonding




Elephant:Man
The important function of an elephant inside every of us (man):Important:Yes:Very


Keberkesanan sistem ekonomi yang diamalkan oleh en. Bijan pada masa ini telah sedikit sebanyak terbukti. Apa yang amat ditakuti oleh kebanyakan peon-peon, bisnesman atau women, pesara-pesara kerajaan, pengarah, machai-macahi picisan, juruteknik, peguam, hakim, pemakan suap dan segala jenis pekerjaan nin- to-five, kini kembali tersenyum. Kes ini tidak melibatkan suri rumahtangga, dan pekerja syif malam. Sebaliknya, mamak-mamak mula berniaga dengan kurang ikhlas, ludah dalam kuah atau titiskan sebaldi peluh kedalam masakan mereka. Ini semua kerana,

Harga roti canai turun!

Sepatutnya hampir seluruh warga Malaysia-sia bertempiak “HOOray!”, betullah, ekonomi kita sudah stabil.





P/S:: Saya mula mengorek karya lama-lama untuk di letak disini supaya tidak kosong, agar kamu semua tak tuduh saya blogger yang tidak true. Saya juga masih berhutang satu design untuk sebuah kugiran. Maaf jika terlewat, saya agak ribut semusim dua ini. Saya akan kembali komited selepas ini, simpan dalam minda semua.

5 comments:

  1. (¯`•¸·´¯) s H ï K î Ñ (¯`·¸•´¯) said...:

    saya lebih suka dengan pepatah kamu ini " Elephant:Man
    The important function of an elephant inside every of us (man):Important:Yes:Very " ....... lebih menarik jika kamu elaborate lebih sket ttg itu...hahaha!

    ermm,crite psl kedai mamak mengingatkan saya kat kedai mamak bawah ofis saya.. sgt sgt sgt sgt disgusting..

    neway,mcamne disgusting pun org still lepak kat mamak stall jugak..
    cthnya KITA pengunjung ttp kedai mamak sampai terpampang muka kat dalam paper (especially KAMU yg paling menyerlah skali) ;)

  1. axe said...:

    sa-perti pernah dilihat yang ini. hidup memang overwhelming kadang2. teruskan melukis din! aku pon dah lama x menulih ni

  1. shikin: elaborate saya serahkan pada kuasa minda kamu. sukati kamu la nak mengarah kemana..haha!
    kedai mamak kat bwh ofis tu disgusting ke? biar btol? dah agak kerap gak dulu saya menikmati nescafe disitu. jangan la..citer pasal raja lepak, saya pun hampir terlupa kes tu. skang ni mcm lebih kurang membuka pekung didada la..kamu jgn ngada2 nak buka dada walau ada pekung!

    axe: kes aku berat lagi dari hang axe, aku perlu tulis dan lukis, 2 dlm 1 mcm shampoo. aduih!

  1. (¯`•¸·´¯) s H ï K î Ñ (¯`·¸•´¯) said...:

    mmg betol kat c2 sgt kotor..tapi kamu jgn risau sbb kamu hanya minum sahaja..selepas ini jgn lepak c2 lagi la ye..hehe!
    malu ke?jgnla malu kerana saya pun ade gak..
    kamu warning saya ye?hmmmm,xpe2..buka sket dada pun xboleh ke?...........;)

  1. diktator hatiku said...:

    sketch yg ini lawa kalau buat tshirt...:) :)

    harga barangan turun tidak menandakan ekonomi semakin baik...tapi bilangan rakyat yang hidup lebih selesa itu paling penting..:)

    figure means nothing if people are not happy..