Flora, Fauna Dan Manusia


Title : Flora, Fauna Dan Manusia
Medium : A3 paper, pensil, pen, and photoshop (brushes)
Technique : Mencipta erti seksi menggunakan minda.



PERHATIAN! GAMBAR RAJAH DI ATAS SEBAGAI PELARIS BLOG INI.

Pulang beraya tempoh hari, saya bertemu dengan satu-satunya sepupu yang membaca tulisan saya disini. Bercerita dari kisah sama-sama membesar dulu, kutuk sepupu lain, hinggalah ke cerita “Pelaris”. Bila saya bertanya samada beliau pernah melihat jenis-jenis pelaris, dia kata tidak. Bila giliran saya ditanya pula, saya jawab, “Pelaris tu, ialah PELARI yang ditambah konsonan ‘S” dihujungnya”.

Apa cerita?

Cuba sebut “S” depan Mat Saleh perempuan, tengok tangannya yang mana singgah kat pipi kamu dulu? Kalau tangan kiri, maknanya dia kidal.


~Flora, Fauna dan Manusia~

Indah nian ciptaan,

Seindah serangga dan pepohonan,

Manusia senantiasanya iri,

Maka yang indah dibawa lari,

Didirikannya ciptaan,

Dari tangan-tangan,
Yang menyebab korban.




P/S:: Bagi saya pelaris haruslah sesuatu yang indah di lihat, macam pepatung.

11 comments:

  1. Fareenz said...:

    ahh..encik otak bila dah naik satu stage nie, sangat puitis yer??

    hahahaha...

    *serius*

    yer..semua benda jadi sebab tangan kita sendiri.tangan sendiri menentukan.

    pompuan sexy berseluar hobo putih bercorak bunga-bungaan..

    jual la seluar pulak..:)

    great drawings!!!

  1. Lola-Lola said...:

    pelari ada 's', plural ya? heh

  1. Fareenz: sejak dua menjak ni...heh!
    kamu mahu seluar? dalam atau luar? seluar hobo atau panttyhoe?

    lola-lola: ya, contoh ayat:
    "pelaris (pelari yang ramai) berlumba-lumba untuk kegarisan penamat"

  1. (¯`•¸·´¯) s H ï K î Ñ (¯`·¸•´¯) said...:

    i luv the background part,so beautiful...

    and so sexy!!!

    jika lukisan itu pelaris kepada blog ini, ape or sape pula pelaris untuk kamu pula ye??? hmmmm...

  1. shikin: saya ialah pelaris diri saya sendiri juga blog ini..keseksian tak tertanding dan terduga. hehe!
    suke background je ke? tuannya?

  1. •°o.O sHiKiN O.o°• said...:

    yup,berkenan dgn background manetau boleh buat wedding card ke.. hehe! kamu jugak yg famous...

    tuannya? errr...ermm...sendiri mau ingat la...haha!

  1. haq said...:

    bila mau compile ini artwork.
    bikin buku la.
    aku publishkan..

  1. StingRay said...:

    ahhh..bontot ada selulit...

  1. shikin: wedding kad? gud idea...untuk perkahwinan serba bogel mungkin? haha!

    hegira: tertarik?

    haq: bila hang mau?

    stingray: dem! kantoi!

  1. adiospunk said...:

    wow !
    lawa betul gambar ni.
    kagum... aku kagum ..

    aku suka semua gambar2
    surrealism kat blog ni...