Tertekan Ditekan-tekan



Title : Tertekan Ditekan-tekan.

Medium : Paper, pen dan photoshop. (Again? Boring…)

Technique : Membersihkan bilik menggunakan penyedut hampagas bukan sumbangan SINGER.




Ini untuk kamu sekalian Tanggungjawab, noktah bertindih


Kepada Ibu dan bapaku,

Seluruh ahli anggota keluarga bahagia,

Kepada kerjaya,

Kekasih dan teman wanita, (sorang sahaja)

Saudara yang mara, sepupu belah ayah mak dia.

Dunia hiburan

Lukis dan tulis.

Bidang sukan dan kesihatan.

Amalan dan rutin harian.

Flora dan haiwan serangga,

Dunia reality

Dan alam maya,

Para penyinggah berbahagia

Kedai kopi lepak sampai pagi.

Juga pada Diri sendiri.



Kamu adalah tanggungjawabku,
Apabila setiap kali aku tidak mampu menanggung kamu,
Dan setiap kali itu aku terpaksa menjawab.
Wahai kamu, seperti diatas yang menjadi disebab,
Kamu akan aku tanggung, sehingga hujung hisab (koma dan noktah)





Yang bertanggungjawab untuk menjawab,
SAYA (yang menunggu bola tanggung)

*************************************************************



Segmen soal siasat bersama Professor Serba-Serbi.


+ Kenapa harga beras naik?
= Sebab kita banyak harapkan "Pagar" yang suka makan padi.

+ Kenapa harga minyak naik?
= Sebab orang atasan dah ramai menggatal, suka "jual minyak".

+ Itu aje ke?
= Dan ramai orang atasan kita terpaksa guna minyak nak bagi "Ehem!" tu naik. Sekian Terima Kasih.










11 comments:

  1. vitamin said...:

    aku suka soalan dan jawapan tuk prof serba serbi tu.. sinis

  1. :: ShikiN :: said...:

    byk betol tanggungjawab kamu ye

    kamu ni sorg anak,kekasih,kawan & insan yang sgt bertanggungjawab rupenya...hehe!

    kamu jadikan sume tu satu tanggungjawab dan bukan satu tekana dan bebanan,very nice of u.. =)

    simple but very meaningful..

  1. ain fadzal said...:

    minyak lintah ke?

    ahax...

  1. vitamin: aku suke vitamin X

    shikin: owh~ ah~ uish~ eheh~
    malulah i...hehe!
    semua manusia ada tanggngjwb.
    baru idup tu mcm ada makna..saya jenis tak suka menjawab, so..i choose to menanggung. rela sepenuh jiwa didalam raga.

    ain: minyak belacak pun bisa..heh!

  1. puYenGtujunaM said...:

    ALHAMDULILLAH.........no pain no gain.beb gua nk bg tau lu 1 cerita la....ko tau kan aku bru ade internet(jgn bg tau org tau aku,aku,aku malu)die org bleh tambah huruf E kat blakang nama gua........tu aje ok.

  1. :: ShikiN :: said...:

    eleh,malu2 konon...haha!

    betul ke rela menanggung? hmmmm...

  1. Nurul Mardhiah said...:

    Dan ramai orang atasan kita terpaksa guna minyak nak bagi "Ehem!" tu naik.


    Mesti pakai minyak tanah! tu pasal tegak dan tenguh seperti tiang bendera dekat dataran merdeka.

  1. m4ui said...:

    mnyak tanah?~urghhh aku ada pngalaman bersama ex-hosmet yg obses dgn mnyak tanah (how r u hepar?)
    that aside,entry kalini bernada lain lah
    i kinda like
    haih

  1. =eDa= said...:

    took a pin deep the pin the u feel it ...u've been linked..

  1. Anonymous said...:

    damn creative....izin aku link kan ke blog aku

    -shafik-
    sharkpitt.blogspot.com

  1. puyengtejunam: aku bangga ko dah ada internasi..hehe! dan aku bangga ko buleh hasilkan nama samaran yang sgt bersifat jawa negori sembilan itu. haha!

    shikin: saya tak suka ulang jawapan dua kali, dan saya tak suka org tak percaya apa yang saya ckp.

    tapi demi anda, Ya, saya mmg sanggup tanggung, kerana saya tak suka menjawab.

    nurul mardhiah: owh~ tu minyak grease utnuk melancarkan kenaikan bendera. heh!

    m4ui: benar! pengalaman yg memaksa satu rumah high hidu minyak tanah! dem that brother J.

    eda: sakit la cucuk pin kt diri sendiri. selamat menglink. hehe!

    shafik: berani kau meng'Damn'kan aku? haha!
    sila2..link2 aje, bergembira.