“Super Thunder and the magnificent five” dan “Si Pencuci Najis”


Title : “Super Thunder and the magnificent five” dan “Si Pencuci Najis”

Medium : orange paper, pen and photoshop

Technique : lukis tangan sendiri…



Tangan lagi/

Bila aku tak ada kerja/

Aku lukis tangan/

Bila tak tau nak lukis apa/

Aku lukis tangan/

Dah bertangan-tangan/

Aku lukis tangan/

Dah jauh aku berangan-angan/

Aku masih lukis tangan/

Asyik-asyik tangan/

Adakah aku mahu di’tangan’?!/ (mesti korang dah agak sambung yang begini)

(oleh sebab yang begitu, aku tukar….)

Sigh!~/

Sebab yang melukis itukan tangan?/



Cerita:

Tangan yang menarik (pada mata anda) ini adalah milik tuan punya blog, dan jika posisinya kelihatan cacat (pada mata anda) ianya pula mungkin milik tuan punya blog ini (perhatian, perkataan “mungkin” amat ditekankan disini). Yang kanan itu namanya “Super Thunder and the magnificent five”, disini, jika sifat “judge the book by it cover” digunapakai. Ianya bermaksud mempunyai kepantasan yang “jika ditumbuk bisa mati”, disamping mempunyai lima jemari yang menghampiri sifat sempurna dari segi rupa hinggalah ke kebolehannya, dan mereka ini juga lebih mesra dikenali dengan jolokan “Don’t Mess With Me!”.

Disebelah kiri pula, namanya “si pencuci najis”, boleh juga dengan ganti nama "pemuas nafsu". Tiada apa lagi yang boleh diulas disini.

Pengajarannya pula, walau mereka tak sama darjat, beza martabat, namun mereka tetap bersahabat. saling perlu saling bersubahat. Contoh keakraban mereka boleh dilihat apabila mereka mengangkat. jika mengangkat "Dumbell" misalnya, perlu angkat kedua-duanya, jika tidak, anda bakal digelar "Abang separa sasa". Ketika mengangkat trofi GrandSlam pula, mampukah sebelah sahaja? jika ya, kamu memang boleh jadi pemenang acara setiap musim. Dan akhirnya, ketika mengangkat takbir (bukan berpiket untuk keADILan) ketika menghadap yang Maha Esa, bolehkah sah dengan sebelah sahaja? (ketika ini badan penulis sudah mula berasa panas). Sekurang-kurangnya, aku masih sedar.

Maaf, aku mandi dulu la....



6 comments:

  1. Shikin said...:

    ~@@ sangat bermakna coretan 2..u're doing better than u've done before @@~

  1. axe said...:

    weh. copyrightkan. hg wat t-shirt lg dak?

  1. cipung said...:

    asal ko berfalsafah sal tgn plak ni..??

  1. Anonymous said...:

    hahaa...klakar tol...mcm2 la incik afro nih....

  1. red said...:

    siol. power dude.