Singa Tangan Tiga ( Singa mana ada tangan?)




Title : Singa Tangan Tiga ( Singa mana ada tangan?)
Medium : Photoshop
Technique : Tarian singa



Buat pertama kali, iaitu yang julung-julung kalinya, maka bererti permulaan bagi sesuatu agenda, dipersembahkan sebuah karya yang bukan milik saya.

Jadi, apakah kejadahan yang cuba saya lakukan ini?

Pun begitu, saya secara peribadi menganggap karya diatas adalah penghargaan buat saya. Dimana jika kalian selidik rapat-atas(close up), akan terjumpa karya saya yang INI, digunapakai.

Penyalahgunaan hak milik?

Tidak, kerana karya yang INI memang sudah diserahkan pada Thirdarm Record. Dan mereka tiada kena mengena dengan kumpulan berunsur garisan atau warna. Mereka lebih kepada melakukan aktiviti kerja-kerja amal, rombongan sambil belajar ke negara-negara jiran, dan semestinya bukan bergaduh tidak tentu pasal dan berlagak kebal.

Dan, mereka gemar muzik. Seperti muzik masak kicap, muzik O ais limau, tonton filem The Sound of Music, tonton muzik-muzik dan main muzik-muzik.

Tapi kenapa singa?

Owh~ yang ini sila rujuk gambar pemilik blog ini….fesyen gerbang yang sama bukan? Elegent.
'
'
'
P/S :: Ini karya dari Man Dagu Manggo. Tak kenal? Sila rujuk archieve. Si Dagu, jasamu ku kenang

7 comments:

  1. Fauzan Ahmad said...:

    fuyo, mcm mana nak lukis gambar cam ni??

  1. diktator hatiku said...:

    complicated gila...clap!!

  1. Fauzan ahmad: Saya tengah cuba ni. next entry saya terangkan.

    diktator: tu la....tepuk pengakap

    Pengejar masa: salute

    Neem: lepasni pun kamu mesti suka.

  1. Rambo said...:

    nanti gua nak mintak tolong. boleh encik?

  1. epiana said...:

    ahaa gua da ada satu ini baju..lapan blat inggit sajeee