Tanks are hard to make U-Turn




Title : Tanks are hard to make U-Turn
Medium : Pen, paper, photoshop
Technique : Lipat kaki ke belakang tengkuk, rapatkan tangan, dan buat bunyi OHM…


Kepada segala kian penyinggah, usah gusar, saya muncul lagi. Masih berbaki masa untuk saya terus terangkan sekian lukisan dan menyingkap cebisan cerita-cerita panas tanah&air kita. Untuk maaf yang ke-100 saya pinta atas kelewatan isi-isi terkini, saya sertakan bersama beberapa sebab yang mungkin membantu pemahaman penyinggah bersama. Saya diberi peluang untuk mengikuti sebuah kugiran dari You As & A berselindung dibawah nama GRAF ORLOCK. Jahat? Ya, mereka kejam dan sangat jahat dari aspek musiknya. Beberapa kali saya di”ICU”kan, akibat kerobekan organ-organ dalaman especially jejunum. Mereka membuat kembara seluruh Malaysia, Singapura Indonesia dan Australia. Saya berkesempatan hanya hingga ke singapura sahaja. Terima kasih sampai kiamat juga pada sekian teman-teman yang memberi tempat lindungan dan layanan mesra.

Selain dari sebab diatas juga, saya amat sibuk dengan menyesuaikan jadual perjalanan dan masa kerja-kerja pejabat yang banyak.

Setiba saya ke tanah&air ini, saya dengar kata ada seorang rakyat Malaysia yang DNAnya ada tarikh luput? 10 tahun sahaja boleh pakai? hairan saya?. Sebab yang beginilah saya masih sayangkan tanah&air saya ini. Banyak kejutan yang mengujakan.



# Tanks are hard to make U-turn

There is no man’s law,
There is no pave between the grave.
There is only chain mark,
From the passed by tankers
Whites are running,
Blood by blood,
Red’s blood.
Crawl, it’s, deadly, weak
Coz’ tank revert us
But it won’t reverse.
Yes, it won’t,
It won’t reverse.




p/s :: Tiada "P/S" untuk kali ini.

7 comments:

  1. MusangKampung said...:

    syabas! aku suka teknik OHM terbaru hang. haha
    & *sigh*
    lama dah x nyanyi lagu Negaraku

  1. ami___ said...:

    best lah! make it a threadless shirt? :)

  1. heartbeat said...:

    tanahair = pening + migraine sebelah kanan urat dekat2 dengan mata.

  1. Le Disordre said...:

    wey dulu hg main dak game tank kt tv game? stail baq ang.

  1. John Hafiz said...:

    Ehem ehem...credits?

  1. musangkampung: Terima kasih kerana suka wahai musang, lagi negaraku dah tkar jadi penjaraku. haha!

    ami_: thank, itu sahaja usaha yang masih belum jumpa ikhtiar. wait and see.

    hearbeat: nasib tak migraine kat pusat sebelah rahim kanan. kalau tak leh buasir.

    le disrdre: game kat tv? aku main game tank ialah dengan pegang tangan rajkan sedarjah, kemudian silangkan ia, gabungan tangan akan jadi seperti muncung kereta kebal, kemudian rempuh org tgh main pepsi cola.

    john hafiz : nak brapa? maxis, digi atau Umobile? hah!

    ya la~ tajuk dikurniakan oleh en.john hafiz.

  1. Cantik...

    http://www.jutawanceramic.com/choon_mei