I Law You So Much, Come Lick My Organ




Title : I Law You So Much, Come Lick My Organ
Medium : Pen, paper, photoshop
Technique : Ikatan buku sila.


Apa yang kamu lihat bukan sebuah lukisan tanpa maksud, walau pada dasar sekali pandang ianya lebih menggetus hati berkata “What the Heck?” atau “Nonsense!” mungkin “To be Ignore, maybe the suitable title for this piece of crap”. Getus hati disebut dalam bahasa inggeris, bagi pemahaman pembaca luar Negara. Namun, untuk memudahkan pemahaman pemerhati (dalam konteks ini, pemerhati ialah anda), saya bekalkan bersama pengertiannya dalam versi yang paling hebat saya boleh sampaikan.


Tajuk Penuh:

I Law you so much, come lick my organ

Penerangan:

Sebiji kepala dengan bebola mata, keluar dari mulutnya jentera-jentera berat, kereta kebal menghambur powder letupan, beberapa ekor seladang (Bull) dan tahinya (SHIT!), dalam pada masa yang sama sekumpulan askar hormat pada BULLSHIT! tersebut, sambil membawa sepanduk formasi panda, sedang sebiji jantung mahu dijilat lelaki infatuated + mad + possessed. Boneka-boneka tangan yang dimainkan tangan lain, sedang asyik men”juggle” atom dan letupan, ber”synchronize” tangan membentuk formasi LOVE tanda mahukan kedamaian.

Ada Faham?





P/S:: Maaf, jika anda fikir saya kurang bijak menterjemahkan lukisan. Siapa boleh faham sikit-sikit pun, saya ishtihar anda bijak. Selamat mencuba

9 comments:

  1. .khairi. said...:

    owh, susah..

    aku fail..

  1. heartbeat said...:

    ahaha
    ok la tu.

  1. broken_nigina said...:

    tq atas pengisytiharan tersebut.

  1. :: ShikiN :: said...:

    hanya kamu sorg je yg mampu menterjemahkan n paham dgn lukisan 2..

    klu ade pun org 2 lagi hebat la..

    saya hnya phm dgn cara sendiri je..hehe..

  1. maaf jika anda mengharap balasan komen secara pantas dari saya, laptop sudah saya pulang pada empunya. kini saya hanya membalas komen bila berkesempatan. terimalah:

    khairi: owh, kita tidak setaraf. huhu!

    heartbeat: kau faham? ajaib. bleh terangkan? eheh!

    broken_nigina: owh~ mcm tu eja isytihar yg betul rupenye.

    shikin:pasti ada makhluk seumpama saya yg mampu menterjemahkannya. mungkin bukan saya, mungkin juga anda.

    maka, mungkin apa yg kamu terjemahkan utk diri sendiri itu, mungkin maksud yg sebenar.

    pada semua: jika terdetik sedikit pun apa2 terjemahan bila melihat lukisan tersebut, anda lagi bijak dari saya. maka tahniah!

  1. John Melawi. said...:

    adeyh,

    tak paham agi.

  1. ami___ said...:

    yang pastinya aku suka lukisan ini :)

  1. :: ShikiN :: said...:

    mungkin juga ada makhluk seperti kamu.. saya bukan mcm kamu tapi akan cuba jadi mcm kamu..

    apa yg sya phm tu nnti saya bgtau personal je la..ngee..