E sama dengan MC dua kali
Title : E sama dengan MC dua kali
Medium : paper, pen and photoshop
Technique : Mengelirukan doktor untuk MC


Pada 1905 teori E=mc2 terhasil dari cebisan otak seorang yahudi. Seluruh alam hingga kini mengagumi tahap bijak fikir Encik Albert Einstein. Katanya, Tenaga (E) berkadar langsung dengan Isipadu/Saiz (m) dan Kepantasan Cahaya Kuasa Dua (c2), "Energy equal to Mass and Speed of Light Squared". Kenapa perlu ada kepantasan cahaya kuasa Dua? Pertama, setiap pergerakan adalah "masa" dan masa disukat dengan kepantasan cahaya, iaitu kepantasan yang paling pantas. Kedua, supaya beliau nampak lebih bijak.

Kerana keyahudian beliau, setiap ciptaan perlu ada agenda. Pertama, terciptanya "BEER" minuman beralkohol yang berbuih, disebabkan teori beliau kita kini tahu potensi atom dan mencipta buih. Kedua, terhasilnya nuklear. Walau sejuta kebaikan juga terhasil dari teori ini, kedua-dua hasil tadi adalah ciptaan yang membinasakan seluruh pelosok bumi.

Saya tidak pernah percaya beliau sebijak saya, maaf penganut Scientology. E=mc2 adalah mengarut dan tidak masuk akal.

Jika Energy equal to Mass, bermakna lebih besar kuasa maka lebih besar saiznya. Mengapa ada orang yang saiznya kecil boleh menumpaskan orang yang bersaiz besar? Mengapa Kane boleh tumpas pada Ray Mysterio yang bersaiz poket?

Ini kerana beliau mengabaikan satu perkara yang tidak mampu disukat, roh. Roh adalah tenaga yang menggerakkan kita. Kaum China menggelarnya Qi, kuasa dalaman yang boleh dikawal menggunakan minda.

Sebetulnya, teori yang paling tepat ialah, E=mp?

Begini, Energy (E) equal to Metaphysics (mp) and Speed of Darkness (?). Kuasa berkadar langsung dengan Sesuatu Yang Tidak Mampu Disukat (roh), dan Kepantasan Kegelapan. Tanda soal mewakili simbol yang belum dicipta. Mengapa kepantasan kegelapan? Pertama, kamu pernah tahu tentang Lohong Gelap (Black Hole), dimana ia mampu menangkap cahaya. Kalau gelap mampu menangkap cahaya, siapa lebih pantas? Kedua, kerana saya mahu nampak lebih bijak.

E=mc2 sehingga kini masih lagi kekal sebagai TEORI dan belum punyai bukti.


P/S:: Bila boleh dapat nobel ni?

3 comments:

  1. Anonymous said...:

    Ghost Rider..

  1. Dewi Aja said...:

    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)