Sekepala



Title : Sekepala
Medium : rough paper + Pen + photoshop
Technique : Muncul kembali bagai Huodini setelah lama lenyap.

,
Tuan blog ini masih hidup lagi..

Kepada yang telah membuat repot polis tentang kehilangan saya amatlah saya hargai. Tidak lupa kepada yang meminta pertolongan dukun senoi kerana percaya saya telah diculik bunian. Keperihatinan pihak tuan amat saya hargai.
,
Sekembalinya saya kali ini untuk menghapuskan segala sangsi tadi dari hati kalian, justeru menegaskan bahawa sifat malas saya amat tidak terbendung lagi.
,
Sebelum saya mengarut dengan lebih lanjut, lebih baik saya berhenti disini.


,
*Iklan


,
Sesi soal siasat bersama Professor Serba-Serbi:

Q : Benarkah, anak kepada kakak saya adalah anak buah saya?
A : Salah, anak kakak kamu adalah anak ‘buah’ abang ipar kamu.

Q : Macam mana nak handle kalau banyak sangat jentik-jentik dekat rumah?
A : Cuba letak atas papan karom, pandai la diorang main nanti.

Q : Kenapa orang tidak bersalah selalu kena tangkap sekarang ini?
A : Sebab mereka ‘Salah’ faham dan kerap ‘Salah’ sangka. Atau orang atasan sedang serba-‘Salah’.

,
,
*Iklan




P/S :: 'Sekepala' adalah reflek kepada kehidupan semasa, menjurus sifat tamak dan penting diri dalam institusi dunia.

12 comments:

  1. ezral Sya said...:

    Yay, selamat kembali, dah lama menanti :)

    *haha saiko tak

  1. ikabash said...:

    at last! another masterpiece. tertunggu2.. hehe

  1. haih gila lama tak update. haha~


    sekepala=duniawi. cis!

  1. 0belL 0belLa said...:

    waw!
    lama da tggu empunya bdn
    egt da xwujud
    :)

  1. greenfantasy said...:

    talented person lyk you is worth the wait

  1. rionix said...:

    sep bek x hilang.
    baru jek nak report polis

  1. Liyana said...:

    akhir nya.. dapat jugak ubat gelak... berbulan dah tak ketawa ni... welcome back!

  1. sHiKiN said...:

    akhirnya dpt jgak publish entry ni punya la lama nak menyiapkannya..hehe..xpe yg penting ketabahan utk siapkan..congrats sayang! smoga kembali menyengat..

  1. Sir illism said...:

    aku ingat 'SeNi' telah mati

  1. whammy said...:

    aku cuma mahu say hi

  1. ezral sya: terima kasih. saiko? baca dari tanjung rambutankah? hehe!

    ikabash: terima kasih sudi menanti.

    bijan: Macam biasa la encik, malas tu mcm mkn nasi skang ni. kerap sgt. haih!

    obel: waw! wujud lagi la..tapi hampir pupus..hehe!

    greenfantasy: layak untuk jadi malas? i like the way u thinkin. hehe

    rionix: kalau baru nak repot baik xpayah, polis sendiri dah beratus buat repot dalam masa 24jam kehilangan. hehe!

    liyana: anda ada masalah ni..huhu! thank!

    shikin: terima kasih beri dorongan, semangat dan sanggup korban masa demi buat benda yang tak mendatangkan sebarang mata uang ni. hehe!

    sir illism: seni macam punk juga. selamat berkenalan.

    whammy: aku juga cuma mahu say hi juga, tapi dalam hati je. hehe!

  1. sharkpitt said...:

    saya suka karya anda.teruskan!

    alhamdulillah anda sudah kembali