Missed Carriage



Title : Missed Carriage
Medium : Papper, pen, photoshop and wife on my side.
Technique : Menunggang kesedihan



Pada Tanggal 11 June 2009.


7.32 a.m : Isteri saya memberi khidmat pesanan yang agak ringkas, katanya “ I’ve missed carriage at 7.30 a.m this morning

7.33 a.m : Saya membalas cemas dengan “ Eh? Macam mana boleh missed? Sayang nak pergi mana 7.30 a.m naik carriage? "

7.33 12sec. a.m : Isteri saya membalas dengan khidmat pesanan yang sangat ringkas “Daaa~” katanya.


Setengah jam kemudian ( Setelah mengetahui makna sebenar)


8.03 a.m : Saya telah berjumpa para sekritariat pejabat untuk meminta perlepasan kecemasan. Dengan sugul Saya kata begini “ Kak, saya kena balik sekarang. Isteri saya keguguran ”.

8.04 a.m : Dengan muka terkejut palsu tapi kelihatan sangat asli, “ Hah! Wife kau missed carriage? “ Tanya mereka serentak bagai acara renang berirama.

8.05 a.m :Bukan, Wife saya dulu miss la, sekarang dah mistress. Lagi satu nama dia Shikin bukan carriage

8.07 a.m : Tiada tindak balas.

8.09 a.m : Tiada tindak balas lagi.

8.10 a.m : Saya tinggalkan para sekritariat pejabat yang masih tiada tindak balas, ditambah sedikit reaksi meluat bukan buat-buat dari mereka.


P/S from Shikin :: I missed my beautiful carriage. Dan ianya terjadi pada tarikh yang sama dengan pernikahan aku dua bulan yang lepas.

P/S Saya :: Lebih kurang macam main bola sepak. Bola sudah cecah jaring sekalipun, belum tentu dikira gol. Anggap sahaja kali ini kira Off Side.

18 comments:

  1. bokbon said...:

    sabarlah..nanti akan ada penggantinya.

  1. ikabash said...:

    serius ke main2? be strong okay?

    love ur works.:)

  1. anas afrohead said...:

    be strong brother!

  1. heretic preacher said...:

    belom ade rezeki...

  1. Anonymous said...:

    bunting pelamin ke?

  1. JackS said...:

    cuba lagi
    usaha tangga kejayaan..mau cepat naik lift

    kau suda byk tau psl bolasepak..tahniah!!

  1. axe said...:

    ada rahmat ni. insyaAllah.

  1. John Hafiz said...:

    Takpa, Uncle John can wait maaa.

  1. bokbon: Thank, InsyaAllah. kita tunggu separuh masa kedua.

    ikabash: benar, tapi tak berapa serius. i'm stronger than u thought..hehe!
    thank!

    anas: aku strong ok? heh!

    heretic preacher: A'ah, rezeki belom ada.

    anony: lebih kurang la. ini yang kamu semua kata tak strong? haha!

    jackS: try lift klcc, laju skit. heh! aku masih lagi seperti zidane, berkaki ajaib. hehe!

    axe: dun worry, aku pun fikir begitu. sbb tu aku agak tenang. InsyaAllah.

    john: hang tunggu, aku try gak bagi hang dapat title uncle dalam taun depan. rosak akhlak anak aku dpt uncle cam hang..haih!

  1. John Hafiz said...:

    Ada tulis 'Try again, insert more coins' dak?

  1. BingBong said...:

    tak semudah yang dijangka sutu ketika dulu..go afro man!! produce afro kids!! yeay!!

    aku juga :(

  1. sHiKin said...:

    xpe dear..we'll try again.. insyaAllah rezki ada nanti.. ;)
    thanx for supporting us!

  1. Dewajiwa said...:

    rahmat-Nya pasti datang lagi.
    semoga semuanya semakin baik dan sukses sebab dah ada pengalaman ini. all the best bro~

  1. It's ok. normal la anak first. nanti rahim makin kuat,insyaAllah. klu smoking, better quit. klu tak, takpa la.

  1. FdausAmad said...:

    shoot tepat ke jaring..kasi gegar

  1. haq said...:

    woo~ sorry to hear that...
    be strong bro..
    try again..
    produce more afro kids yg boleh buat back-flip..

  1. John: ada, tapi dia tak mintak coin la..insert something else la wei! hehe!

    Bingbong: yeah! afro kids kedengaran lebih kool berbanding karate kids. U 2 encik, hasilkan ultrakids. gud luck!

    shikin: thank honey. kita tunggu separuh masa kedua. tengah atur stratergi ni. mungkin 4-4-2 super mega attacking. InsyaAllah..

    Dewajiwa:Thank for your kind words. saya pun rasa begitu. Pasti ada.

    Neem: Thank. ini hanya kejadian normal. the doc said its fine. bab smoking ni, adakah hamba harus mengalah? macam bukan mudah...heh!

    Fdaus ahmad: kena pakai boot yang ronaldinho sain tu. baru jadi. hehe!

    Haq: its all fine. Kami ok-ok saja. yang lepas biarkan lepas. cuma tulis untuk mengigatkan aku bila sudah tua nanti. hehe! studio dah cantik, harap terus maju.

  1. anisizatyA.J said...:

    hi there, just remember everything happens for a reason alright. be strong. and i pon lambab. tak dpt pickup lawak miss carriage tu. baca balaik baru paham.hehe and nice pictures